Wednesday, 7 December 2011

New Brand In Bandung, Indonesian :)




Wear Snut :)

New Brand In Bandung, Indonesian.
This product is made with reckless capital, no time to explain the nonsonse about the origins of the story. I just wanted to make something different, fresh, thinking about new art, free, crazy, no limits, but still stylish, comfortable and classy. Of reading this shit you better buy WEARSNUT right now.. ;)

u can buy at
or


Wednesday, 3 August 2011

about my new LIFE :)

















Profil Talent Miqdad Addausy atau biasa dipanggil Miqdad atau Didie atau Dad.Cowok(itulh aku haha :D) yang punya hobi olahraga ini lahir di Bandung pada tanggal 31 Januari 1991. tapi, tinggalnya di penang,btu feringghi kerana keluarga(gue bukan orang malaysia, tapi indonesia :) cuma tinggalnya aja di penang malaysia. Sebagai talent, Miqdad memiliki tinggi badan 178 cm dengan berat 64 kg.Disini lo guys bisa menemukan profil lengkap gue Miqdad Addausy, kumpulan foto Miqdad Addausy dan semua tentang Miqdad Addausy :)

saya memiliki beberapa pengalaman di dunia entertainment. Di bidang modelling, menjadi model Boyshop By.A di Bandung, juga pernah menjadi model atau bintang iklan Sampoerna A Mild. Sedangkan di bidang akting, saya pernah bermain di beberapa FTV dan juga sinetron. dan pernah di temu ramah dengan SlideGossip, slidegossip menyatakan "Miqdad mengungkapkan alasannya terjun ke dunia entertainment. 'Saya terjun ke entertain karena ingin mencari pengalaman dan tentunya mencari uang,' akunya."

 Berikut ini adalah biodata lengkap Miqdad Addausy :
  • Nama lengkap : Miqdad Addausy
  • Nama panggilan : Miqdad
  • Tempat dan tanggal lahir : Bandung, 5 december 1992
  • Tinggi badan : 178 cm
  • Berat badan : 64 kg
  • Hobi : olahraga, novel 
  • Film favorit : 500 Days Of Summer, Transformer dan Titanic 
  • Aktor favorit : Jim Carrey, Adam Sandler, Ashton Kutcher, Joseph Gordon, Deddy Mizwar, Miley cyrus dan Taylor Swift. 
  • Aktris favorit : Angelina Jolie, Megan Fox, Zooey Deschanel dan Jessie J
  • Penyanyi favorit : Bob Marley, lagu Justin Bieber, Miley.
  • Kegiatan sekarang : kuliah dan kerja
Pengalaman Miqdad Addausy di dunia entertainment antara lain :
  • Pemain FTV 'Ada Cinta Di Pakuan Express'
  • Pemain FTV 'Mengejar Cinta Roger Rabbit'
  • Pemain sinetron 'Tarik Jabrik The Series'
  • Pemain sinetron 'Cinta Lewat Getek' 
  • Model iklan A Mild (Sampoerna)
  • Model of Smith Attire
  • Model of Airplane System Session Summer
  • Model of Boyshop by.A (Bandung)
  • Model of RPLN X RALIJ Nu Ambiance of Moslem Apparel, May 2011

yaa, udah2 yaa. sampai sini aja aku ceritakan tentang LIFE aku :) hope, u guys enjoys! ^^, peace yaw!

Saturday, 23 July 2011

New Life :)







coming soon, '' parcel parmin '' sinetron :) saksiknnya d FTV SCTV! thanks guys :D



Monday, 4 July 2011

budak JUVANA :D







rindu time zaman sekolah :( nak sekolah balik boleh? rindu gila, rindu time jadi budak nakal. tapi bukan GENGTERS! haha, nakal gitu2 jee :D. suka kacau orang, suka merokok dalam tandas dalam kelas (time cikgu x masuk kelas, hehe), suka ape lagi. hah! tidur dalam kelas. haha, x sah kalau tak tidur smapai kena marah ngn cikgu "berdiri atas kerusi" hehe, lagi ape? couple? haaaa, bab couple aku tak pernah time sekolah dulu. dengan perempuan pown aku x ada perasaan apatah lagi nak couple. tu time sekolah, sekarang dh takde da. ~_^ kat sekolah aku baik, pendiam tu boleh la. aku jenis time dalam kelas fokus pada belajar, time kt luar macam setan. haha :D time, belajar. belajar! time ngah enjoy, enjoy lh. jangan nak sama kan time enjoy ngn belajar. nanti boleh jadi gila. ape lagi nak cakap? dh takde idea niey. haaaa, okay la. smpai sini je lh eh. nak tidur, ngntuk pulak.

hope you guys enjoy! :)

Tuesday, 21 June 2011

Smith is My World :)

hai guyss, aku nak promote something. huhu, nak tahu tak2? okay, aku bagitahu dulu. niey khas untuk lelaki only. huhu, Smith, pakaian jenama baru yang di reka oleh designer dari Indonesia. if korang, cntact je aku dari Facbooker :D




                                 time niey aku sedang menunggu untuk di photoshootkn :D





                                                
















                                                                      new sweater







                                         time niey aku bosan gile, so snap gmbar lh :)


ok lh, gtg, daaaaa :) hope u guys enjoys!

tentang AKU :)

This story about myself :) nama aku Mohd Didie Daniel.You guys can call me "Didie, Migdad or follow ur suitability :) I live in Penang, Batu Feringghi. I was 20teen(masih muda lagi ok ;) hehe. I have 4 siblings. I second child haha :D. I'm just normal. It only so far. Because i have no idea :)

si gadis BLOGGER :)

                        si gadis BLOG :)


hai2 bapak-bapa sekalian, ibu-ibu sekalian, makcik pakcik atuk nenek. kawan2, friends super awesome*ikut ayat Najwalatif :D haha, gurau je lh. okay! today, aku nak story pasal sorang girls niey. dia sangat sangat lah cantik! sekali. aku selalu jadi stalker dia. huhu, baca blog dia hari2, dan nak tahu apa rutin harian yang dia buat. heee, "i am the biggest fan of her" hehe. untung lelaki yang dapat dia. if aku dapat dia. perggghhh! x nak lepas punya lah. cantik sangat gile kot! macam lah dia pandang lelaki yang serba kekuarangan macam aku kn. mana tahu test dia datuk2 ke, orang kaya ke. kan kan. aku bukan lh kaya mana. sengket je! haha xD. okay2, dh x payah nak gile sangat eh. korang nak tahu x siapa kah gadis tuhh? eh, waitt! aku bagitahu nama dia dulu, nama penuh dia fatin liyana binti asri. dia stay kuala lumpur tapi x tahu kt mana. haha, umur dia 22 lh kot. tua dari aku sikit je. but aku x kisah  pun. aku suka jeee huhu :D *gatal pulakk dahh.
haha, okay stopp dh gelakk. sambung balik, ape tadi? haa, pasal FL niey. okay, dia study dekat tempat kelahiran aku. jakarta,indonesia, universitas padjadjaran Bandung West Jaya. but, ambition dia nak jd doktor kot.. x berapa pasti. hee, okay penat dh aku menaip. korang nak tengok kn siapa kah si gadis cantik tuu kan kan? sila angkat kaki! macam gambar background saya XD haha gurau je. okay, tengok kt bawah sane haaa..




eh2, lex2 luuuuu, niey blogspot dia :)


http://honeykoyuki.blogspot.com/
korang tengok if x cya laa kannn. huhu, jd stalk cm aku.




                                                   cantik sangat2 kann :) aku suka2!




                                          ya allah.... cantiknyeee!*pengsan kejap :P




                     yang niey pulak memang sebijik macam anak korean daaa <3




       dia tunjuk satu, means???? dai kata, satu hanya Miqdad di dalam hatiku. haha :D *perasan kejappp




                            walaupun dia pakai selendang tapi tetap cantikkkk <3




        lastly, candid!omg, cntik gileee, if dia nampak kn gigi dia yg cmel ngn braces dia tuh lagi nampak comel gile!!






okay, smpai sini je lh ek. penatt dh. heee, hope u guys enjoy ngn blog aku yg x seberapa hebat mcm korang *biasa laaaa, orang baru buat blog kn. haha XD